Het begin.

Tijdens mijn jaren op Curacao ben ik begonnen met een ‘nieuwe’ hobby.

Mozaïeken maken. En ik vond dat steeds leuker om te doen. Ik begon met kleine dingen: schilderij-/fotolijstjes, kleine schatkistjes en objecten die ik makkelijk als presentje kon geven. Echter op de maandelijkse kunstmarkt bij Landhuis Habaai, kreeg ik veel waardering voor mijn werk en voorstellingen die ik maakte.

Op bovenstaande foto’s mijn eerste “producten”. De schatkistjes, die op de maandelijkse kunstenaarsmarkt bij Habaai goed werden verkocht. Daarnaast en onder de kolibri en de papegaai op onze poort. Ook de “plakki plakki” (salamander/hagedis) mocht natuurlijk niet ontbreken op de muur in de keuken.

Materiaal was niet makkelijk aan te komen. Totdat ik bij glashandel Vermaas op Curacao terecht kwam. Deze hadden speciaal glas. Prachtige kleuren en motieven. De platen glas waren echter 220 x 120 cm. Dus liet ik daar altijd stukken van snijden.

Dit glas bepaalt onder andere de uitstraling van mijn werk. Ik heb het nodige naar Nederland laten verschepen, omdat het hier niet te koop is. (ben bang dat ik daar weer naar toe moet, want de voorraad slinkt snel. Maar dat zal geen straf zijn.)

grote platen glas bij Vermaas Curacao
%d bloggers liken dit: